0

Το καλοκαίρι λατρεύεις τον ανανά για τη γεύση που δίνει στο κοκτέιλ σου. Ήρθε η ώρα να τον λατρέψεις και για τις ευεργετικές ιδιότητές του στην επιδερμίδα σου...


Τρεις πανεύκολες συνταγές που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι με βάση τον ανανά είναι στη διάθεσή σου. Θα ενυδατώσου και θα καθαρίσουν τη επιδερμίδα του προσώπου σου χωρίς έξοδα και κόπο. Διάλεξε με ποια θα ξεκινήσεις:

Απολεπιστική μάσκα προσώπου

Θα χρειαστείς ένα κουταλάκι λιωμένο ανανά και ένα κουταλάκι μέλι.

Τα ανακατεύεις καλά και με ένα πινέλο -προτίμησε αυτό που μοιάζει με βεντάλια και χρησιμεύει για να βάζεις setting powder- άπλωσε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό. Το αφήνει για 5'-10' και αφαιρείς με απαλά με χλιαρό νερό. 

Scrub σώματος

Θα χρειαστείς το 1/4 του ανανά κομμένο σε λωρίδες (χωρίς να τις καθαρίσεις) και λίγη ακατέργαστη ζάχαρη.

Απλώνεις τη ζάχαρη στην εσωτερική πλευρά της λωρίδας του ανανά και ξεκινάς να τρίβεις απαλά το δέρμα σαν να έκανες απολέπιση με το ειδικό γάντι. Έτσι θα χαρίσεις στο σώμα σου όλες τις βιταμίνες του ανανά ενώ ταυτόχρονα θα το καθαρίσεις από τα νεκρά κύτταρα με τον πιο απλό τρόπο. 

Ξέπλυνε καλά για να απομακρύνεις τη ζάχαρη και απόλαυσε την αίσθηση και τη μυρωδιά που θα σου δώσει ο ανανάς.

Καθαριστικό προσώπου

Θα χρειαστείς μισή κούπα ανανά σε κομματάκια, 2 κουταλιές λάδι καρύδας και μισή κουταλιά νιφάδες καρύδας.

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ, απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο και το αφήνεις για 3 λεπτά. Ξεπλένεις καλά με χλιαρό νερό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top